Groepsbezoek

Dit programma kunt u samenstellen uit verscheidene activiteiten; inleiding met film, een (zelfstandig) bezoek aan de tentoonstellingen van het museum, een retour met de pendelbus naar het kampterrein en een rondleiding over het kampterrein onder begeleiding van een ervaren gids.

De inleiding wordt verzorgd in de educatieve ruimte door één van onze medewerkers. Tijdens de inleiding wordt de (voor)geschiedenis van kamp Westerbork tot leven gebracht aan de hand van het persoonlijk verhaal van een Joodse inwoner uit de plaats van herkomst van de groep. De inleiding wordt afgesloten met een korte filmdocumentaire. 

De rondleiding vindt onder begeleiding van een gids plaats. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt verteld over het dagelijks leven in het kamp in de periode 1942-1945. Ook voert de rondleiding langs het Nationaal Monument en gedenkteken De 102.000 Stenen. Na de rondleiding brengt de pendelbus u terug naar de parkeerplaats bij het museum.

U kunt uw bezoek ook combineren met een hapje en een drankje. Voor de horeca opties kijkt u hier.


Reserveren is noodzakelijk, minimaal vijf werkdagen voor uw geplande bezoek. Dit kan per mail of telefonisch via 0593-592600. Prijzen zijn afhankelijk van het arrangement dat gekozen wordt.