Reacties

Verslag van een markeerster
Lees hier het wandelverslag van  Rinda Scheltens, markeerster van het Westerborkpad.

Hieronder enkele foto's van de markeerders van het WesterborkpadVerslag op onze wandelsite

Vanaf 10 november lopen wij maandelijks een aantal etappes van het Westerborkpad. Indrukwekkend! Zeker met de rijk geïllustreerde en van veel extra informatie voorziene wandelgids. Wij doen verslag op onze wandelsite wandelman.nl
A. Sikma

In 1 woord een geweldige route
Inmiddels hebben we kamp Westerbork bereikt, dus voor ons zit de route er op. In 1 woord een geweldige route, een constante afwisseling wat natuur betreft en schitterend om ook door de vele plaatsen te lopen. Aangezien zowel mijn vrouw en ook ik van na de oorlog zijn (1946) heeft het natuurlijk een enorme indruk op ons gemaakt. Er zijn plaatsen bij waarvan wij nog nooit hadden gehoord, waarbij toch de Jodenvervolging nog actueel was (jaren vijftig). Wel kenden we de verhalen van Anne Frank en natuurlijk kwamen en komen wij toch vrij regelmatig in kamp Westerbork. Ook hebben we eigenlijk nooit geweten dat er in plaatsen zoals Nijkerk en Putten daar zoveel Joden hebben gewoond.
Ook sta je regelmatig stil bij de gedachten dat al deze Joden samengepakt in oude tochtige wagons onderweg waren, als je langs het spoor loopt zie je in gedachte deze treinen. Steeds vroegen wij ons toch af liet men dit in Nederland gebeuren, waar was dan die Nederlandse saamhorigheid van mensen die langs het spoor woonden. Keek men dan met 'gesloten ogen' toe?
Ook moeten mensen rondom kamp Westerbork toch weten wat er zich afspeelde? Steeds maar weer vragen.
De bepijling van de route was prima, hier en daar zaten enkele schoonheidsfoutjes in het zij jullie vergeven. Daar ik zelf ook veel routes (fiets) heb bepijld voor onze fietsclub weet ik dat er veel pijlen gedraaid cq worden weggehaald.
Wij willen het hele team daarom bedanken voor jullie inzet want jullie hebben er iets moois tot stand gebracht en dat ook maar veel jongeren deze route zullen lopen. Dit stukje geschiedenis mag nooit vergeten worden.

Jan en Nanke van Gelderen, Drachten