Oktobermaand Kindermaand

Breng jij met je ouders in oktober een bezoekje aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Dat komt goed uit, want we hebben allemaal interessante activiteiten speciaal voor jou! En vanwege Oktobermaand Kindermaand mag jij in het weekend gratis* het museum in!

Kinderen met een ster  
De juniorexpositie Kinderen met een ster is terug! Speciaal vanwege Oktobermaand Kindermaand is deze tentoonstelling in de herfstvakantie  te zien in Kamp Westerbork. 

Leo, Rosa, Klaartje, Jules, Ruth en Bennie zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt. Kinderen met een ster vertelt over de levens van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. 
In de juniorexpositie kunnen kinderen vanaf vijf jaar luisteren naar de verhalen, kijken naar de tekeningen en de voorwerpen uit het verhaal aanraken. 

Tentoonstelling: geopend in de herfstvakantie (13 t/m 28 oktober)Museumjeugduniversiteit
Wil je meer weten over de oorlog? Dan is de Museumjeugduniversiteit iets voor jou! Je zit in de collegebanken en luistert naar een echte deskundige! De ´╗┐Museumjeugduniversiteit wordt gehouden op de laatste zondag van oktober, november en december. Elke keer staat een kinderboek van Martine Letterie centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld vluchten en onderduiken.  

Museumjeugduniversiteit: zondag 28 oktober,  zondag 25 november en zondag 30 december.

Juniorroute
Wat gebeurt er met je als alleen jij van school moet? Of als je niet meer met je beste vriend(in) naar het zwembad of de bioscoop mag? En je zelfs wordt opgepakt en in een kamp wordt gestopt? In de Tweede Wereldoorlog was er in Nederland zo’n kamp. Het heette kamp Westerbork en er zaten zo’n 20.000 Joodse en Sinti-kinderen gevangen.

De juniorroute leidt je langs de sporen van kamp Westerbork en vertelt je verhalen over de kinderen uit kamp Westerbork. Kids krijgen de juniorroute gratis in het museum!

Eric Borrias –
Mijn pop huilt ’s nachts (jeugdvoorstelling 8+)
Verhalenverteller Eric Borrias treedt op met de voorstelling Mijn pop huilt ‘s nachts. Hij vertelt het waargebeurde verhaal van George en Ursula Levi.  Zij worden, vlak voor de Tweede Wereldoorlog, door hun ouders naar Nederland gestuurd, in de hoop dat ze daar veilig zijn. Maar ook in Nederland zijn ze niet veilig. Ze wonen op allerlei plekken, om maar niet gepakt te worden. Toch gebeurt dat. En zo komen George en Ursula in Kamp Vught terecht. Ze hebben niemand meer, behalve elkaar en de pop van Ursula. De pop die troost als je huilt, de pop die ruikt naar thuis, veilig. De pop die altijd bij je blijft. Toch?

Speeldata:
14 oktober – 12.00 uur
20 oktober – 12.00 en 14.00 uur
21 oktober – 12.00 en 14.00 uur
27 oktober – 12.00 en 14.00 uur


 *Kinderen tot 12 jaar betalen tijdens Oktobermaand Kindermaand geen entree in de weekenden.

Terug naar overzicht