Claudia de Breij treedt op tijdens dodenherdenking

18 januari 2018

Claudia de Breij zal op vrijdag 4 mei 2018 een eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Zij doet dit tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork op het terrein van Kamp Westerbork, bij Hooghalen.

Claudia de Breij (1975) is een Nederlandse cabaretier, liedschrijver en televisiemaker. Ze brengt op 4 mei een aantal nummers ten gehore, waaronder Mag ik dan bij jou. Daarnaast is in het programma van de dodenherdenking een belangrijke rol weggelegd voor kampoverlevenden en jongere generaties.

‘Herdenken is belangrijk’
‘Herdenken op 4 mei is heel belangrijk voor mij. Vroeger al, van huis uit, maar nu ik volwassen ben en de wereld zie veranderen nog meer,’ aldus Claudia de Breij. ‘De geschiedenis herhaalt zich zelden letterlijk, maar ze rijmt wel. Daarom is het belangrijker dan ooit om stil te staan bij ons verleden. Dat ik daar op zo’n dramatische plek als voormalig Kamp Westerbork een bijdrage aan mag leveren, vind ik heel bijzonder en een grote eer.'

4 mei
De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op 4 mei 2018 om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen van harte uit om de herdenking bij te wonen. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Praktische informatie, het programma en de tijden worden op www.kampwesterbork.nl gepubliceerd.