Radio Westerbork genomineerd voor NL Award

21 februari 2019

Mooi nieuws! Radio Westerbork is genomineerd voor een NL Award in de categorie beste radioprogramma. De Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste producties van regionale omroepen. De genomineerde aflevering werd in maart vorig jaar uitgezonden en ging over Philip Mechanicus.

Philip Mechanicus (1889-1944) was voor de oorlog een beroemd journalist en hield tijdens zijn verblijf in kamp Westerbork een dagboek bij. Tijdens de uitzending spraken zijn kleindochter Elisabeth Oets, Koert Broersma (biograaf van Philip Mechanicus) en Bas Kortholt (historicus Herinneringscentrum Kamp Westerbork) over hem. Zij vertelden over het leven van de Joodse schrijver en het belang van zijn dagboek. Elisabeth Oets droeg ook voor uit het dagboek van haar opa.

Luister de uitzending hier terug.

27 maart
Naast Radio Westerbork, dat uitgezonden werd op Radio Drenthe, zijn twee programma’s van RTV Oost en Omrop Fryslân genomineerd. De winnaar van de NL Award voor het beste radioprogramma wordt op woensdag 27 maart bekend gemaakt.

Radio Westerbork
Het programma Radio Westerbork is een maandelijks radioprogramma dat wordt gemaakt onder de glazen overkapping van de commandantswoning op het terrein van Kamp Westerbork. In de uitzendingen wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het kamp en wordt gesproken met ooggetuigen en nabestaanden. De uitzendingen zijn gratis bij te wonen voor publiek. De volgende uitzending is op zondag 3 maart en gaat over Sinti en Roma.

In april verschijnt de biografie van Koert Broersma over Philip Mechanicus: Buigen onder de storm.