• Nu te doen - header

ADAK: East Side Story

ActiviteitKampterreinTheatervoorstelling
ADAK: East Side Story

Van 31 mei tot en met 12 juni 2023 speelt de laatste en grootste voorstelling van AAN DE ANDERE KANT. East Side Story is een avondvullende beleving, waarbij je per bus of fiets de reis maakt van voormalig woonoord Schattenberg naar de Molukse wijk in Bovensmilde. Deze bijzondere plekken staan in dit locatietheater symbool voor álle woonoorden en Molukse wijken in Nederland. De hele ervaring van East Side Story speelt zich af op drie verschillende locaties in de gemeente Midden-Drenthe, waar het terrein van kamp Westerbork er één van is. 

Speciaal voor East Side Story wordt de historische plek van Kamp Westerbork herbouwd in een stukje Schattenberg, het voormalige Molukse woonoord. Na de oorlog werden ruim tweeduizend Molukkers gehuisvest in de barakken. De naam werd veranderd van kamp Westerbork in Schattenberg.  

Tijdens de voorstelling wordt het publiek in kleine groepen langs de scènes geleid en krijgt het verschillende taferelen en scènes te zien over het leven in de woonoorden. Voor meer informatie, tijden en kaartverkoop kijk je op de website van ADAK

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork