Word bedrijfsbegunstiger

 ‘Het transport naar Polen wordt misschien een week, hoogstens enkele weken uitgesteld. Mannen kunnen hun vrouwen niet meer beschermen, vrouwen zien alle kans verloren gaan om hun kinderen te redden. Kinderen moeten machteloos voor eeuwig van vader en moeder afscheid nemen. Er zijn ook wezen, zieken, blinden, kreupelen, krankzinnigen, zwangere vrouwen, stervenden, zuigelingen, er worden ook kinderen geboren en alles, alles, alles, wordt er dinsdag, week in week uit, in een lange trein van vrachtwagens geladen, met bestemming Polen.’ In Depot – Philip Mechanicus

Kamp Westerbork is het verhaal van de moord op 102.000 keer één mens: een opa, een oma, een vader, een moeder, een oom, een tante, een broer, een zus, een zoon, een dochter, een vriend, een vriendin, een buurman, een klasgenootje. En van 5.000 overlevenden. Het is het verhaal van steeds een uniek mens, met een naam, een gezicht, een gezin, een familie.

Wist u dat Herinneringscentrum Kamp Westerbork slechts 25% van zijn jaarlijkse inkomsten van de overheid ontvangt? De structurele subsidie van het Ministerie van VWS verzekert ons voortbestaan. Maar het betekent ook dat vele activiteiten en projecten alleen mogelijk zijn met uw hulp. Denk hierbij aan onze ooggetuigenlezingen, waar kampoverlevenden hun verhaal vertellen. Of ons educatieve programma, waarmee we 30.000 scholieren per jaar vertellen over de geschiedenis van kamp Westerbork. 

U bent al Bedrijfsbegunstiger voor een bedrag vanaf € 1500,-.

Als dank voor uw steun ontvangt u:

  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse donateursborrel;
  • Vermelding van uw bedrijfslogo op het vriendenoverzicht op onze website, bij de ingang van ons museum en andere communicatie-uitingen;
  • Dertig entreetickets om te schenken aan relaties en/of medewerkers;
  • Uw naam in Getekend Nieuws, ons vriendenblad dat twee keer per jaar naar 5.000 donateurs verstuurd wordt;
  • Getekend Nieuws (2x per jaar) en de digitale nieuwsbrief (1x per jaar) waarin wij u op de hoogte brengen van wat wij met uw bijdrage hebben kunnen realiseren.


Met een donatie laat u als bedrijf zien dat u maatschappelijk betrokken bent. Daarbij zijn donaties fiscaal aftrekbaar. Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kunt u donaties van de winst aftrekken.

Kunnen we op uw steun rekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Of mail naar info@kampwesterbork.nl.

Klik hier voor meer informatie over een particuliere donatie.