• De stichting - header

Activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

dinsdag, 12 september 2023
Activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

Tijdens Oktober Kindermaand biedt het Herinneringscentrum gratis activiteiten aan voor kinderen tot en met 12 jaar. Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement dat wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur. Het heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met de culturele organisaties en geschiedenis in Drenthe. 

Activiteiten in oktober

  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben in de weekenden in oktober gratis toegang tot het museum.
  • Elke zaterdag en zondag in oktober kunnen kinderen gratis de juniorroute doen. Het bijbehorende boekje is te verkrijgen aan de receptie van het Herinneringscentrum.
  • Op zondag 15 en zondag 22 oktober is er om 13:30 uur een kinderrondleiding over het kampterrein. De start is bij de ingang van het kampterrein.
    Let op: Het kampterrein bevindt zich op een afstand van 3 kilometer van het Herinneringscentrum. Meer informatie over de bereikbaarheid is hier te vinden.
  • Kinderen die sparen voor de spaarkaart in hun Oktober Kindermaand boekje kunnen na afloop bij de receptie een sticker halen.

Jaarlijks evenement
Tijdens Oktober Kindermaand kunnen kinderen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een doventolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje en op de website van Oktober Kindermaand.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork