Bereikbaarheid

Gelegen op 10 km ten noorden van Westerbork, ligt Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen. Om precies te zijn op 1,7 km ten oosten van de dorpskern. Het centrum is op diverse manieren bereikbaar. Voor fietsers beschikt Herinneringscentrum Kamp Westerbork over een grote fietsenstalling, terwijl het aangrenzende parkeerterrein naast auto’s ruimte biedt voor bussen en aparte plaatsen heeft voor minder validen. Voor laatstgenoemde groep zijn tevens rolstoelen beschikbaar.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen
T 0593 - 592600
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Bereikbaarheid met de auto
Per auto is het museum bereikbaar via de snelweg A28. Kom je uit de richting Utrecht / Zwolle? Dan neem je bij Beilen afslag 31 richting Westerbork. Na het verlaten van de snelweg volg je de borden richting Hooghalen. Vanaf de volgende afslag staat Voormalig kamp Westerbork aangegeven.

Kom je uit de richting Groningen? Dan neem je bij Assen de afslag 31a Assen-Zuid. Na het verlaten van de snelweg volg je de borden richting Hooghalen, al snel wordt Voormalig kamp Westerbork aangegeven.

Trein
Wanneer je een deel van je route naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork aflegt per trein, kun je uitstappen op station Assen of Beilen. Station Beilen is alleen per stoptrein bereikbaar. Kijk voor reisplanning, prijzen, vertrek- en aankomsttijden op www.ns.nl.

Hubtaxi
Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een van de hub-locaties in de regio Noord-Midden Drenthe. Dit betekent dat bezoekers van het Herinneringscentrum gebruik kunnen maken van de hubtaxi, tegen hetzelfde tarief als het regionale busvervoer. Met de hubtaxi mag maximaal twintig kilometer worden gereisd van een vervoershub. Hierdoor is het mogelijk om met een hubtaxi van station Assen of Beilen naar het Herinneringscentrum te reizen. Zorg ervoor dat u tijdig een hubtaxi reserveert. Dit kan telefonisch via 0800 - 4020102. Meer informatie over de hub-taxi, vervoersmogelijkheden vanaf andere locaties (zoals een vakantiepark) en de tarieven zijn de vinden op de website van Publiek Vervoer Groningen-Drenthe.

Busvervoer
Er rijdt een bus naar Hooghalen. Kijk voor de actuele vervoersmogelijkheden en reistijden op http://9292.nl/.
Houd er rekening mee dat je vanaf het busstation Hooghalen nog ongeveer 2 km oostwaarts moet lopen om het Herinneringscentrum te bereiken. Er wordt helaas geen vervoersservice aangeboden over deze afstand.

Naar het kampterrein
Het terrein van Kamp Westerbork en het Nationaal Monument Westerbork bevinden zich op een afstand van 3 kilometer van het Herinneringscentrum. Het museum en het kampterrein zijn met elkaar verbonden door educatieve wandelroutes. Fietsend is het kampterrein te bereiken via de geasfalteerde toegangsweg.

Pendelbus
De pendelbus rijdt tussen het kampterrein en het museum. Heeft u een museumticket, dan kunt u hiermee ook met de bus (retour). Losse buskaartjes zijn te koop bij de receptie in het museum (alleen pin). U kunt ook wandelen of met de fiets naar het kampterrein (2,7 km). Kijk hier voor de bustijden. 

Het is niet toegestaan met eigen auto, bus of motor naar het kampterrein te rijden. Nabij het kampterrein heeft Astron, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie, de hier geïnstalleerde radiotelescopen in gebruik. Naast elektronische apparaten, verstoren ook auto’s en bussen in de buurt de observatiewerkzaamheden van Astron. Bij overtreding van deze regel riskeer je een boete.  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork