• De stichting - header

Algemene informatie

Herinneringscentrum Kamp Westerbork geeft op actieve en dynamische wijze inhoud aan de zingeving van de historische plek van kamp Westerbork. Hierin staat het persoonlijke verhaal centraal: kamp Westerbork is het verhaal van de moord op één mens, en dat 102.000 keer: Het wil vernieuwend zijn in de middelen en vormen om de herinnering hieraan levend houden en van een actuele betekenis voorzien. Daarmee wil Herinneringscentrum Kamp Westerbork zich ontwikkelen tot een internationaal kenniscentrum over erfgoed van de oorlog, in het bijzonder van de Jodenvervolging.

ANBI
Doordat Herinneringscentrum Kamp Westerbork door het ministerie van Financiën als een ANBI is aangewezen, zijn schenkingen geheel vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. De invoering van de Geefwet heeft ertoe geleid dat de Algemeen Nut Beogende Instellingen een publicatieplicht hebben.

Bekijk hier het standaard publicatieformulier van de Belastingdienst. 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen
0593 - 592600
info (@) kampwesterbork.nl
RSIN: 63.44.318

Meer informatie over het Herinningscentrum
Het wezen van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Jaarrekening 2021

Jaarverslag 2022

Jaarrekening 2022

Samenstelling van de organisatie

Medewerkers van het Herinneringscentrum vallen onder het CAO Sociaal Werk. Het beloningsbeleid voor bestuurders (RvT en RvA) is niet van toepassing. Zij ontvangen enkel reiskostenvergoeding. 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork