• De stichting - header

Westerbork Digitaal beschikbaar

dinsdag, 27 februari 2024
Westerbork Digitaal beschikbaar

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork herbergt een bijzondere en waardevolle collectie. De brieven, documenten, foto's en objecten vertellen het verhaal van kamp Westerbork en van de mensen die er woonden, werkten of gevangen zaten. 

Op het collectieplatform Westerbork Digitaal kun je vanaf nu een kijkje nemen in onze digitale collecties. Naast foto's, documenten en andere collectiestukken is ook veel aanvullende informatie over de geschiedenis van kamp Westerbork te vinden. Handig als je bijvoorbeeld onderzoek doet voor een scriptie of spreekbeurt, of als je gewoon nieuwsgierig bent. Als je op zoek bent naar informatie over specifieke personen, kun je ook zoeken op naam.

Werk in uitvoering

Achter de schermen zijn wij nog druk bezig met het controleren, aanvullen en verbinden van de informatie in onze collecties. Gezien het belang van de gegevens, zowel voor individuen als voor de samenleving, delen we echter graag wat we nu al hebben. De informatie die je ziet, is dus nog niet compleet of definitief. Maar het is een begin, dat vanaf nu zal groeien.

Het collectieplatform is via deze link beschikbaar. RTV Drenthe maakte een reportage over deze bijzondere mijlpaal, die je hier kunt bekijken.

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork