• Nu te doen - header

Gevangen in Beelden

 

schotels scherm klein

Gevangen in Beelden is te zien op de historische plek van kamp Westerbork. De film bevat de enige uit de oorlog zelf stammende beelden van een nazi-doorgangskamp voor Joden, Sinti en Roma, waaronder iconische scenes van een inkomend en uitgaand transport. Op het kampterrein zijn filmscènes te zien op de locatie waar Breslauer in 1944 met zijn filmcamera stond.

kampterrein scherm klein

Zeven scènes
Op het voormalig kampterrein kunnen bezoekers op grote schermen verschillende filmfragmenten zien, op de plek waar ze 77 jaar geleden zijn opgenomen. Het gaat om zeven scènes, die verschillende aspecten van het dagelijks leven in het kamp tonen: een uitgaand transport, een inkomend transport, de registratie en een cabaretvoorstelling, werken aan de kas in de tuin van de kampcommandant, ochtendgymnastiek, werken in de speelgoedmakerij en werken in de vliegtuigsloperij. 

Professionele productie
Voor de opnames gebruikte Breslauer verschillende camera’s en technieken. De Westerborkfilm werd professioneel voorbereid. Er zijn gedetailleerde camerascripts en montageschema’s bewaard gebleven. 

De tentoonstelling 'Gevangen in Beelden' wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, het Mondriaan fonds, Stichting Edli Foundation en particuliere schenkers.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork