• De stichting - header

Lezing zondag 29 oktober afgelast

dinsdag, 24 oktober 2023
Lezing zondag 29 oktober afgelast

Komende zondag 29 oktober stond een duo-lezing van Wahhab Hassoo en Emmy Drop op het programma bij het Herinneringscentrum. Deze lezing is helaas afgelast, omdat Wahhab Hassoo te maken heeft met persoonlijke bedreigingen.

Bij het overlijden van Rabbijn Ies Vorst (1938-2023)

‘Kaddisj kan niet vaak genoeg gezegd worden’. Aan het woord is Ies Vorst vóór hij het Kaddisj en Jizkor zal zeggen op 15 juli 2022, bij de herdenking van het eerste transport dat op die dag precies 80 jaar eerder vertrok uit Kamp Westerbork.

Activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

dinsdag, 12 september 2023
Activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

Tijdens Oktober Kindermaand biedt het Herinneringscentrum gratis activiteiten aan voor kinderen tot en met 12 jaar. Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement dat wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur. Het heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met de culturele organisaties en geschiedenis in Drenthe. 

Boekpresentatie 'Alleen uit de oorlog' van Niek van der Oord

Woensdag 30 augustus werd in Herinneringscentrum Kamp Westerbork het nieuwe boek van Niek van der Oord gepresenteerd: 'Alleen uit de oorlog'. In het boek reconstrueert de schrijver de levensverhalen van Leida van Tijn en Ido Wolf. 

Opening tentoonstelling 'Een koffer vol' van Jeroen Krabbé

Vandaag werd in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork de tentoonstelling 'Een koffer vol' geopend. Hierin toont acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé zijn verborgen familiegeschiedenis en neemt bezoekers mee in de invloed van de oorlog op zijn persoonlijke en professionele leven. 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork