• De stichting - header
Alles sal reg kom - Ontsnapping uit kamp Westerbork

Op 6 juni 1944 werd Jacob Swart naar kamp Westerbork getransporteerd. Tijdens zijn verblijf in het kamp hield hij op kladblaadjes een dagboek bij. Deze notities vormden de basis voor het boek Alles sal reg kom - Ontsnapping uit kamp Westerbork dat afgelopen zaterdag in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork werd gepresenteerd

Radio Westerbork nu te beluisteren

vrijdag, 17 maart 2023
Radio Westerbork nu te beluisteren

In onze podcast Radio Westerbork spreken we over alle vragen en dilemma’s die we in ons vernieuwingsproces tegenkomen. Het zijn gesprekken met betrokkenen, collega’s en professionals die bijdragen aan de toekomst van de herinnering aan Kamp Westerbork.

Binnen drie weken, meer dan een miljoen

dinsdag, 14 februari 2023
Binnen drie weken, meer dan een miljoen

Wij zijn overweldigd door de massale steun voor de realisatie van het Knopenmonument. In minder dan drie weken tijd hebben duizenden mensen meer dan een miljoen knopen verzameld.

Vergeet mij niet

maandag, 23 januari 2023
Vergeet mij niet

Eerst hadden we alleen een foto van haar, Sara Ricardo, de oudste zus van mijn moeder. Een prachtige jonge vrouw in verpleegstersuniform.

Kamp Westerbork als wrang erfgoed

vrijdag, 27 januari 2023
Kamp Westerbork als wrang erfgoed

Vanaf 27 januari tot en met 19 maart 2023 is in het Herinneringscentrum kamp Westerbork de tentoonstelling Kamp Westerbork als wrang erfgoed te zien.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork