• De stichting - header
Landelijke campagne 'Leer over de Holocaust'

27 januari is het International Holocaust Memorial Day. Daarom kun je de hele maand januari leren over de Holocaust. Bijvoorbeeld tijdens een lezing, herdenking of museumbezoek. Op de nieuwe website www.leeroverdeholocaust.nl staat een overzicht van de activiteiten. Via een publiekscampagne wordt hier de aandacht op gevestigd.

Antisemitisme in de klas
Uit onderzoek in opdracht van de Anne Frank Stichting bleek dat in 2022 14 procent van de docenten in het voortgezet onderwijs werd geconfronteerd met ontkenning of bagatellisering van de Holocaust. 42 procent van hen was getuige van antisemitische incidenten in de klas.

Deelnemende organisaties
In 2025 is het 80 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Met de campagne willen deelnemende organisaties elkaar versterken en meer jongeren en hun leraren en ouders bereiken. De campagne 'Leer over de holocaust' is een initiatief van de Nationaal Co√∂rdinator Antisemitismebestrijding (NCAB) in samenwerking met Anne Frank Stichting, Centraal Joods Overleg, CIDI, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Joods Cultureel Kwartier, Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden, Na de Oorlog, Nationaal Comit√© 4 en 5 mei en Nationaal Monument Kamp Vught. 

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork