• De stichting - header

In Memoriam: Marga Minco (1920-2023)

vrijdag, 14 juli 2023
In Memoriam: Marga Minco (1920-2023)

Afgelopen maandag 10 juli is Marga Minco op 103-jarige leeftijd overleden. De schrijfster was een van de laatste overlevenden die de oorlog op volwassen leeftijd heeft meegemaakt. Ze heeft hen als geen ander een stem gegeven.

Sjiwwe voor Sobibor

dinsdag, 20 juni 2023
Sjiwwe voor Sobibor

‘Hoe zorg je er nu voor dat al die verhalen betekenis krijgen voor jongeren?’ was de eerste vraag die zich in mijn hoofd nestelde toen ik een jaar geleden directeur werd van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. - Bertien Minco

Expositie BIAK Stories

maandag, 05 juni 2023
Expositie BIAK Stories

In 1950 krijgt de moeder van Monique Verhoeckx op 17-jarige leeftijd met haar familie tijdelijk onderdak in 'De Schattenberg', indertijd een opvangkamp voor gerepatrieerde Indische Nederlanders op de locatie van het voormalige doorgangskamp Westerbork. Ze heeft dan twee oorlogen in het toenmalige Nederlands-Indië overleefd.

Betekenis van beelden

donderdag, 25 mei 2023
Betekenis van beelden

Op 19 mei 1944 vertrok vanuit Kamp Westerbork een trein naar Auschwitz vol met niet alleen zo’n 450 Joden, maar ook 245 Sinti en Roma. Dit jaar is dit in Westerbork herdacht met de opening van een bijzondere tentoonstelling De lange schaduw van het verleden over de manier waarop er in de naoorlogse Sinti en Roma gemeenschap werd omgegaan met de oorlog.

De lange schaduw van het verleden

maandag, 01 mei 2023
De lange schaduw van het verleden

Op 17 mei 2023 wordt in het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork de tentoonstelling “De lange schaduw van het verleden” geopend.

De Breslauers

dinsdag, 25 april 2023
De Breslauers

De mooiste dingen gebeuren gewoon vanzelf. Eind maart opende de tentoonstelling van de fotograaf Sake Elzinga over de fotograaf Rudolf Werner Breslauer.

Een visitekaartje

dinsdag, 18 april 2023
Een visitekaartje

Alweer 26 jaar geleden bezocht kampoverlevende Martha Simons het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork